در روزهایی که شرایط حاکم بر بازار ارزهای دیجیتال خوب و مثبت ارزیابی میشود، بسیاری از کارشناسان این حوزه رمزارزها بر این باورند که بیت کوین این پتانسیل را داراست که تا پایان سال ۲۰۲۱، یعنی سال جاری، به ارزش ۱۰۰هزار دلار برسد. این فرضیه اما بسیاری از ذهنها را به خود درگیر کرده است که آیا دوباره شاهد شکستن رکورد تاریخی این ارز دیجیتال خواهیم بود؟! اصلاً این فرضیه تا چه مقدار واقع گرایانه است و چه دلایلی پشت این فرضیه قرار گرفته که موجب پیدایش و بحث در ارتباط با آن شده است؟ یکی از افرادی که چنین باوری را به افزایش بهای این ارز دیجیتال دارد، مایک مک گلون مرد نخست و استراتژیست برتر بلومبرگ است که این ایده را تقویت کرده و بر این باور است که تا پایان سال جاری میلادی بیت کوین به ارزش ۱۰۰هزار دلار خواهد رسید.
بیشتر بخوانید:
گزارش روز؛ پرسودترین ارزهای دیجیتال سال ۲۰۲۱ را بشناسید
تحلیل روز؛ پایان بازار رو به سقوط بیت کوین
تکلیف ارزهای دیجیتال در ایران، تا پیش از پایان سال روشن میشود
مایک مک گلون ضمن در نظر گرفتن گسترش فراتر از انتظار بیت کوین و کاهش حجم در گردش موارد دیگر، مدعی شده است که این ارز دیجیتال در بازۀ زمانی ۳ ماهۀ آینده میتواند قیمت خود را ۲ برابر نماید. در سال جاری میلادی بهای این رمزارز که به زیر ۳۰هزار دلار سفوط کرده بود، به بالای ۶۰هزار دلار رسید و اوج تاریخی خود را ثبت کرد. اما کمی پس از این دوباره به سطح اولیه خود سقوط کرد. پس از این بیت کوین با رشد قابل توجه ۲۰هزار دلاری از روزهای بد خود گذر کرد و در شرایط فعلی کمی پایینتر از میزان ۵۰هزار دلار معامله میشود. اکنون در فاصلۀ ۴ ماه مانده به پایان سال ۲۰۲۱ میلادی، همچنان پیشبینی میشود که رشد ۱۰۰ درصدی بهای بیت کوین در پیش باشد و سال ۲۰۲۱ با یک انفجار بزرگ برای بیت کوین به پایان برسد.
از نگاه استراتژیست برتر بلومبرگ یعنی مایک مک گلون، دلایل اصلی افزایش بهای بیت کوین به سه بخش تقسیم میشود؛ سرعت استخراج این ارز دیحیتال ارزشمند تقریباً در بازۀ زمانی هر ۴ سال یکبار و پس از هاوینگ نصف میشود. بعد از آخرین هاوینگ که در سال ۲۰۲۰ رقم خورد؛ پاداش استخراج در هر بلاک فعلاً به ۶٫۲۵ بیت کوین کاهش یافته است. باید ۳ میلیون واحد بیت کوینی که به دلایل بیشمار گم و یا ناپدید شدهاند را هم به این لیست افزود. همچنین آنگونه که از شرایط به نظر میآید، سرمایهگذاران بلندمدت علاقمند میباشند در آینده نیز بیت کوینهای خود را حفظ و در صورت حتی سقوط دوباره، دارایی خود را در معرض فروش نگذارند. آخرین دلیلی که مطرح شده است، مربوط به مقولۀ رشد و پذیرش و ارتباط مستقیم آن با کاهش عرضه است. طبق نظریه و مبانی اقتصاد، اگر ارائه یا عرضه یک دارایی کاهش پیدا کند، و در عین حال تقاضا بالا برود، به لحاظ تئوری، باید انتظار افزایش قیمت را کشید.