همچنان از همایش بانکداری اسلامی، اخبار بسیار خوبی برای دوستداران حوزه ارز دیجیتال به گوش میرسد. همایشی که به نظر میرسد مضمون اصلی آن ارز دیجیتال بوده و مهمترین مبحث شکل گرفته در آن در ارتباط با آیندۀ ارز دیجیتال ملی در حوزه اقتصاد کشور بوده است. این بار وزیر اقتصاد و دارایی دولت جدید، با حمایت قاطع از ارز دیجیتال ملی اعلام داشت که بلاک چین و قراردادهای هوشمند و ارز دیجیتال ملی، امکانات بسیار بزرگ و بینظیری را در راستای شفافیت مالی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی در اختیار تمامی نهادها قرار خواهد داد تا بدین شکل شاهد روندی اتوماتیک و بسیار منظم در حوزه اقتصاد کشور باشیم.
احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی دولت در این باره اظهار داشت: فناوریهای نوین نظیر زنجیره بلوک، قراردادهای هوشمند و پول دیجیتال بانک مرکزی، امروز امکانی را فراهم میکند که هم مدیران بانک در لحظه متوجه شوند در سراسر نقاط کشور ترازنامه آنها چگونه در حال تغییر است و هم کنترل بانک مرکزی بر جریان وجوه مالی را افزایش میدهد و این امکان بینظیری را برای شفافیت، مبارزه با پولشویی، فرار مالیاتی و نظایر آن ایجاد میکند. وی در ادامه اظهار داشت: اگر بانک را صرفاً واسطه وجوه تلقی کنیم، قاعدتاً بانک نقش بسیار محدود و منفعلی در پشتیبانی از تولید پیدا میکند، ولی اگر بانک را نهادی بدانیم که ۹۷ درصد پول و نقدینگی کشور را منتشر میکند و به موارد مصرف آن تخصیص میدهد، آنگاه تصویر تغییر میکند. آنگاه میتوانیم بپرسیم بانکی که با بدهکار کردن خود پول خلق کرده است در ازای آن کدام داراییها را اکتساب کرده و ترکیب ترازنامهاش را چگونه تغییر داده است.
پیشتر در حاشیه همایش بانکداری اسلامی و مقولۀ گام دوم انقلاب، واکنشهای بسیار مثبتی از حمایتهای بانک مرکزی از توسعه ارز دیجیتال ملی به گوش میرسید که با تایید وزیر اقتصاد و دارایی نیز این فرآیند وارد فاز تازهای شد تا مشخص شود که نگاه دولت جدید، به ارز دیجیتال ملی بسیار مثبت است و امکان پیادهسازی و توسعه آن در سطح وسیع با تکیه بر تکنولوژی بلاک چین، به زودی محقق خواهد شد، هرچند که در این باره نمیتوان زمان دقیقی را برای اجرا و بهرهبرداری مشخص کرد.