در تب و تاب قانون گذاری نهادهای آمریکایی و بین المللی بر بازار کریپتو کارنسیِ، روز گذشته در حاشیه نشست وزرای دارایی G20 در بنگالوروی هند، درباره نظر آژانس مالی سازمان ملل راجع به دارایی های دیجیتال و تنظیم مقررات بر آن هم از مدیرعامل صندوق بین المللی پول (IMF) هم سوال شد.
خانم کریستالینا جورجیوا (Kristalina Georgieva) در رابطه با سیاست های این سازمان گفت: هنوز به طور قاطع درباره دسته بندی های پول دیجیتال نمی توان اظهار نظر کرد. به عنوان مثال استیبل کوین های کاملاً پشتیبانی شده، فضای اقتصادی مناسبی ایجاد میکنند و معتبر هستند. اما دارایی های رمزنگاری شده اما بدون پشتوانه، خطرناک هستند. ما نمی توانیم آن ها را تایید کنیم زیرا پول به حساب نمی آیند. اما به طور کلی موافق قانون گذاری در این بازار هستیم و آن را پیگیری خواهیم کرد.
مدیرعامل صندوق بین المللی پول پول از خطرات بازار ارزهای دیجیتال آگاه است. وی معتقد است گزینه ممنوعیت کامل ارزهای دیجیتال نباید از روی میز حذف شود. زیرا می تواند ثبات مالی را برهم زند.
اهداف صندوق بین المللی پول
ایشان در توضیح خود به این نکته اشاره کرد که بهترین گزینه وضع قوانین مناسب بر این بازار است. تا از ممنوعیت معاملات جلوگیری شود. از نظر خانم جورجیوا محافظت از مصرفکنندگان در برابر دنیای به سرعت در حال تغییر و تکامل دارایی های رمزنگاری شده، باید خط قرمز قوانین جدید باشد. حمایت از مصرف کنندگان باید به دقت در قوانین جدید بررسی شود. در غیر این صورت نمی توان به این بازار اعتماد کرد.
گفتنی است؛ صندوق بین المللی پول قصد دارد با همکاری هیئت ثبات مالی و بانک تسویه حسابهای بین المللی در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ صدور دستورالعمل های چارچوب نظارتی را منتشر کنند.